Program de traducere din engleza in romana pentru Ubuntu | Translate-me

Translate-me este un program de traducere din limba engleza in limba romana -si nu numai- pentru Ubuntu realizat de catre un cunoscut blogger din Spania, Lorenzo Carbonell.

Program de traducere din engleza in limba romana

Da, sunt sigur ca exista mult mai multe modalitati de a traduce un text din limba engleza in limba romana si nu, n-am uitat de Google Traductor. Sa tinem cont totusi ca pentru a folosi o solutie online trebuie sa dispunem de o conexiune la Internet in momentul in care dorim sa traducem un text pe care nu-l intelegem; cu Translate-me putem traduce oricand, oriunde, din aproape orice limba vorbita pe blog in oricare alta cu cateva click-uri si bineinteles, offline.

Pentru a instala Translate-me scriem urmatoarele comenzi in terminal:

[php]sudo add-apt-repository ppa:atareao/atareao
sudo apt-get update
sudo apt-get install translate-me[/php]

4 Comentarii

  1. Dupa ce am tastat prima comanda in terminal, adica: sudo add-apt-repository ppa:atareao/atareao mi s-a solicitat introducerea parolei.
    Dupa introducerea acesteia,am primit urmatoarul raspuns:
    Cannot access ppa (https://launchpad.net/api/1.0/~atareao/+archive/atareao) to get ppa information,please check your internet conection.
    Dar conexiunea la internet este O.K! Ce sa verific?
    Curios este ca la prima tentativa de instalare,am putut introduce toate cele trei comenzi in terminal, dar am primit raspunsul ca nu poate gasi”translate-me”. Ce-i de facut in acest caz?. Daca cineva care a reusit sa finalizeze instalarea, poate sa -mi spuna daca este undeva o gresala.Multumesc!

  2. Am reusit sa instalez aplicatia „translate-me”, dar constat ca nu are decat optiunea „english to spanish”. Cum procedez ptr a seta optiunea „english to romanian”?

Hai, spune ceva, nu te sfii!

Doar casetele marcate cu * sunt obligatorii.